sabinalin

Livet som pågår där hemma

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Ibland känns det som att allt hemma har stannat upp. Att det inte fortsätter medan jag är borta. Ingenting hemma kan hända medan jag är här, det känns som en omöjlighet. Livet står still. 
Inte då. 
Jag ser bilder på barmark som har börjat komma fram. Vänner som hittar på roliga saker och så vidare. Livet fortsätter, och det ska bli spännande att komma hem. Höra vad som har hänt under de här veckorna. 
 
Idag samlas hela familjen hemma för födelsedagsfirande iallafall, både Thomas och min älskade lilla systerson Viggo fyller år. Grattis till båda grabbarna!! Ät massor med tårta åt mig också!
 
 
Fick sova ut idag också, började dagen med lite lätt morgonträning innan frukosten, nu sitter vi med datorerna och ska snart gå och äta lunch på Honeybun, men först lämna in tvätt. Efter lunchen åker vi till barnhemmet och ska leka med alla barnen i några timmar. 
Ikväll låter det som att det ska bli träning på cirkusområdet, Moses ville ta med oss dit. Och ja, det är ett riktigt ciruksområde. Ska försöka ta lite bilder. Det blir spännande att träna där hehehe. 
 
Tjing och puss!

Halva tiden har gått. Halva tiden kvar.

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Det är sjukt. Men samtidigt känns det som att vi har vart här så otroligt länge bara för att vi har hunnit göra, uppleva och se så himla mycket på en så kort tid. En dag känns ibland som två. Det är ofta vi säger "Shit var det i går?!", eller som i fredags när vi vandrade upp på table mountain på morgonen så kändes det på eftermiddagen som att det var dagen innan vi hade gjort det. 
Så jag kommer absolut att vara nöjd när det väl är hemfärdsdags. Men att jag åker tillbaka är nog nästan är självklarthet, förr eller senare. 
 
Igår efter fallskärmshoppningen gick vi ut och käkade på ett ställe som sades skulle vara typiskt afrikanskt, stället i sig vad mysigt men vilka rätter som var afrikanska fattade vi inte riktigt, men det var gott och mätt blev vi. In på kvällen åkte halva gänget till en klubb på Camps bay och andra halvan till Longstreet, jag tillhörde den andra halvan. Vi var först på Neighbourhood, sen vandrade vi vidare till nån lite mindre klubb där det blev dansande och avslutade med ett något större ställe som hette Fiction, där det också blev dans ända tills det blev dags för hemåkning. 
 
 
Det är så fashinerande att bara titta på allt och alla på Longstreet. Hela gatan är fullsmäckad med taxibilar och folk, det är rörelse hela kvällen och hela natten.
 
Idag har jag bara tagit det lugnt, sov riktigt länge innan jag tog en promenad med Lana och Tina till universitetet, och sedan körde jag lite styrkeövningar innan det var dags att börja titta lite på rapporten. Det går sakta men säkert framåt med den, Mest sakta dock. Ikväll blir det bara lugnt, ska snart ut och äta och sedan blir det att fortsätta lite med rapporten. Är det tänkt iallafall. 
 
 
mvh trött tjej som är bakis trots nyktra kvällen
 

SKYDIVING - AWESOME

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

 
Det här är det absolut bästa jag har gjort. Känslan. IGEN IGEN IGEN!

Table mountain

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Vaknade 4.30, åkte mot tablemountain och började vandra ca 5.45, vandrade i mörket och såg soluppgången efter vägen. Det var helt...ja, otroligt. Går inte att beskriva den där utsikten, och det var så svårt att få på bild. 
Vi var uppe ungefär 8.30, fikade lite massäck, kollade runt och tog ännnu mer kort och sedan åkte vi ner med linbanan. 
Vi var något trött och åkte direkt till stranden för att lapa sol. Det var helt underbart. Imorgon väntas nästa äventyr, men det får ni veta mer om imorgonkväll heheheh. 
 
 
 
tjing

Besök i kåkstaden Phumalani

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Fick åka med till Phulamani idag, som är en kåkstad utan för Kapstaden. Där lekte vi med barnen, blev överöst med färg innan jag knappt hunnit ut ur bussen av en liten tjej som sprang omkring med målarrock och färgburk. De blev bjuden på fika och sedan fick vi en rundvandring runt alla "hus". Det är sån overklig miljö för mig. Var i princip helt mållös, och kan inte finna några ord för hur man känner i en sån stund när man vandrar omkring där. Alla tankar som snurrar runt i huvudet, bara tanken på att de bor där. Ca 8000 personer bor det i det området, och de har 150 toaletter samt 4 vattenkranar att dela på. Själv blir vi irreterad av att dela en toa på 9 pers plus våra grannar på hostlet. Man är så bortskämd. Jag har det så himla bra, dags att inse det helt enkelt. 
 
 
Igårkväll gick vi på mexikanska resturangen här i Obz,, sjukt gott, trots att jag inte riktigt vågade mig på att käka maten så tog jag en kycklingsallad, som var helt sjukt häftig och mega god
 
 
nu är det sovdags, ska upp 4.30 för att vandra upp mot Tablemountain för att se soluppgången, det kommer att bli så häftigt! såå nattnatt
 
tjing

Magj**el

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Jag pallar inteee. Härdade och for på projektet idag, hade samtalsgrupp med sjätteklassarna, gick mycket bättre idag för vi delade in de 3 grupper, De blir så hiskeligt många annars, och det blev lite småkaos sist. Vi började med Lovebombing, då en flicka fick sitta med ryggen mot de andra, medan de fick säga något snällt om hennes insida, vi vill inte lägga fokus på utsidan då de redan verkar ganska fixerade av den. Sen fick de rotera tills alla fick sitta på lovebombingstolen. Efter det fick de diskuter ord, bland annat man, kvinna, självkänsla, hopp, respekt osv. Fick en del intressanta definitioner faktiskt. Sen fick de leka lite samarbetsövningar och tillsist blev det massage och fika. Så inte alls så pjåkigt. Efter det åkte vi in till stan för att köpa lite grejer till bland annat barnhemmet, men efter det gav jag upp och åkte hem. Så har förökt att sitta och skriva lite men har fruktansvärt svårt att koncentrera mig när jag får mina "ontattacker". Det bästa med dagen är att jag upptäckte att jag kan äta choklad utan problem. JIHA. Äntligen nånting med lite smak som funkar. 
Satt ute på uteplatsen med Isabell, men fick ge upp det också, så det fick bli sängläge med flaskan helt enkelt, tack och lov att det faktiskt har vattenkokare här. Minsann. 
Blev ingen standup på Trench igår, de flesta tappade orken och jag kunde inte röra mig. Så det får bli en annan gång. Är verkligen trött hela tiden, särskilt på kvällarna är vi alla för det mesta helt slut på. Det är mycket som tas in under dagarna. 
 
 
mvh trött och ledsen tjej med magont. 

helgens bravader och magkatarr

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Hej. Här ligger jag. I sängen. Resten av gänget drog till kinaresturangen för att käka buffé, Våga vägra följa med. Nej men om jag skulle följa skulle jag dö av hunger och "sugenhet", jag får hålla mig till gröt. Det verkar vara mottagligt för min mage. Kul. Här där det kryllar av god mat överallt, och jag får inte ens äta. Hoppas det inte vara länge. Började känna av det igårmorse. och jag misstänker att det är magkatarr, dock hjälper inga magkatarrtabletter. Men då jag var orolig och stressig i en period innan jag for samt att matrutinerna här inte vart de bästa hittills så är det nog förståeligt. 
 
Nåväl, i lördags var vi på Old biscuit mill och åt lunch (GODAST) och sedan drog vi till Robben Island, himla intressant. Åkte båt dit och såg både säl och delfiner. Och skymten av något som kan ha varit val. Men vem vet. Havsodjur kanske. Väl på ön såg vi både sten- och springbock. Förutom massa djur såg vi faktiskt fängelset också, och Nelson Mandelas cell. Han hade också en liten trädgård på utegården som står kvar. På kvällen var vi bjuden på gradutaionparty hos bröderna som vi var på grillfest första kvällen vi kom dit. Sen drog vi ut på Longstreet som är en lång gata inne i stan, gick ut på Neighbourhood och Dubliners. 
 
I Söndags, igår då, drog vi som inte hade projekt till stranden, Cliftonbeach. Himla härligt. Måste ta vara på de få dagar som det faktiskt är strandenvärme!
 
Idag fick jag vara hemma från projektet, då magen inte pallar och jag har svårt att röra mig. Så det har vart sängläge med en flaska kokvatten på magen. Det hade kunnat vart bättre, men det hade också kunnat vart värre. Ikväll ska jag försöka ta mig till trenchtown, det är gratis standup där, men det ligger bara efter gatan så det bör gå bra. Dock får jag hålla mig ifrån deras Strawberrydaiquiri. 
 
Bjussar på  bilder från Robben Island så länge, tills jag har något annat vettigt att komma med. 

Surf at Big bay

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Åkte med Tania, Felica och Anna (och med resten av gänget såklart) till Big Bay för en surfdag. Jag låter bilderna få berätta, det räcker inte med att säga att det var grymtgalet kul och sån superhärlig känsla. 
 
 
Ikväll har vi haft kalas för städarens son som fyller två år, det blev en massa fika och vi "Swedes" bjöd på hemgjorda chokladbollar. "Swedish chocolateballs", det tyckte de var spännande. Andra mer och andra mindre. heheh. Smakade inte som hemma, men helt klart godkända. 
Imorgon blir det besök på Old biscuit mill, har bara hunnit vart dit en gång. BÄSTA frukosten. Efter det åker vi ut till Robben Island, och under kvällen vankas det graduationparty för två killar som ska ha braai, ett annan benämning på grillparty. Som sedan leder till utgång på Longstreet, som det är planerat nu iallafall. Det blir himla kul!
 
Natt!

Photobomb at stones

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Igår var på Stones. Blev en spontanutgång. Trots att alla mina kläder var på tvätten och huvudvärken dunkade så gick jag ut och fick mig en öl. Himla mysigt ställe, med massor av biljardbord och farligt billigt med happy hour hehe (16R för 2 öl (ca 10sek) bra studentställe så att säga hehe).
Kollade genom bilderna ikväll, och såg att vi blev photobombad på en bild. Vilket nästan gjorde min kväll. När vi ler "utan överläpp leendet".
 

Idag är det en sån dag.

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Idag är det en sån där dag. En dag då jag bara vill vara hemma i Kärrsjö och mysa. Fast jag vill inte åka härifrån riktigt än, har för mycket att se fram emot och jag gillar verkligen den här staden. Men det är en sån där dag då jag känner smådepp. Kan bero på att vi var på District 6-museet idag. Trots att jag redan hört om det och vet att det har sett ut såhär, och faktiskt ser ut såhär delvis även idag så blir jag så otroligt rörd. Jag kan bara inte förstå hur människor fungerar. Varför tycker inte människor att alla människor är människor? Varför ska vi delas in i grupper? Vi bor för fasiken på samma jord. 
 
Nej, så det var himla intressant att vara där, hade i början en kanonbra guide, som själv hade varit med om det här. Det fanns även många andras berättelser, citat och bilder. 
De här bänkarna var utplacerade i hela Kapstaden och var endast ängnade åt de vita, om någon färgad satte sig på dessa blev de misshandlade och sedan arresterad. 
 

Det blev en himla dålig bild. Men de här gatskyltarna samlades in av en man och förvarade de i sitt hus i 20 år innan han donerade de till museumet. Där fanns det ett hopp, ett hopp om att det skulle bli en förändring och därmed historia. 
Den här väggen var också svår att få en bra bild på, men den definierar indelningen av människorna, "Europeer", "Asiater", "färgade". 
 
 
Efter museumbesöket gick vi till Royal Eatern och käkade en specialedition burgare, jag som inte känner så mycket skillnad kan nog inte uttala mig (problem med smaklökarna så att säga), men nog var de något extra minsann. Medan de övriga dör godhetsdöden. Sen lyxade vi på med milkshake. Sjukligt god. Ikväll blir det minsann bara sängläge, ladda upp inför morgondagens surfing. Fast har hunnit att baka chokladbollar inför ett hemligt överraskningskalas åt städerskans tvååring här på hostlet, det bli kul. Och det var spännande att baka chokladbollar här. Blir inte riktigt som hemma, men duger i krig så att säga. 
 
tjing
 
 
 
 
 

"Jag är bra på.." och vandrande kameran

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Idag körde vi igång med våra diskussiongrupper på projektet. Vi hade en grupp med flickor från klass 7 och sen med 6orna. De fick börja med att berätta om sig själv, sedan skriva 3 saker de är bra på och sedan 3 saker de vill bli bättre på. Efter det fick de ett hjärta som de fick skriva sitt namn på och sedan skicka vidare till personen brevid som fick skriva något snällt om personen vars namn är på hjärtat. Jag märkte en tydlig skillnad mellan de två klasserna, på hur de formulerade sig, betedde sig osv. Det märktes också himla tydligt att de inte är van vid att tänka på bra saker om sig själv eller andra. Att det inte är något de är van vid, de tyckte att det var svårt att komma på saker att skriva, även när det gällde att skriva om de andra. Det syntes också att vissa tyckte att det var jobbigt att läsa upp inför de andra om vad de tyckte att de var bra på. När de fick tillbaka sitt hjärta med alla snälla ord och fraser på ville vi att de skulle läsa upp dessa en och en, och då formulera om sig till "Jag är snäll", "Jag är pålitlig", men detta var något som inte höll, och de läste gärna om sig själv i "Hon"-form. 
Då det var svårt för dem att säga positiva saker om andra och sig själv är det det som vi ska fokusera på de återstående två träffarna, det känns så tråkigt att vi endast hinner med tre träffar, då detta märks att det är något som bör jobbas på mer. Hur mycket positivt om sig själv får de höra egentligen? 
 
 
Det ösregnade idag, verkligen forsade från himlen. Vi fick skjuts idag från skolan till Heatherdales och man såg knappt någonting. Vägarna svämmade i princip över, och trottoarena var fylld. Väl inne på hemmet hade sekreterarens rum svämmat över, hade på något sätt läkt in.
 
Barnen fick springa omkring med min kamera idag, så då får man bilder på lite allt möjligt. Men filmer dock. 
Men kul ändå att kika igenom!
 

Halva april och matkoma

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Jag kan inte fatta. Vad händer? Halva April har redan gått. Det är inte klokt. Idag är det endast 5 veckor kvar. Det låter länge, men tiden går så himla fort, med tanke på allt som ska hinna göras. 
 
Idag var på vi skolan, dock fick vi lov att göra några ändringar i det vi har fått till uppgift att göra hittills. De på skolan har missuppfattat vår visit, och trott att vi ska volontärarbeta som lärare. De bad oss idag att göra upp en plan för vårt lärande, och att vi skulle gå iväg med våra elever osv. Så då förstog vi att de egentligen inte vet vad vi gör där, så vi fick förklara att vi inte är där för att agera lärare, utan för att lära oss något om barnen, samt att de ska kunna få ut något av oss som "Social arbetare", vi ska starta grupper med flickor i mellanstadieklasser för att prata om självkänsla, framtid, drömmar, motiverande övningar etc. Det kommer att bli riktigt kul och intressant. vi kommer egentligen inte ha så mycket att göra på the childrens home nu, men vi ska gå dit efter skolan och leka med barnen, alltså arrangerade lekar så som "Hela havets stormar", "Ett två tre ost", pyssla och så vidare!
 
Efter projektet idag gick på ett kinaställe och åt buffé med hela gänget. Grymt gott. 55 jäkla små rand, vilket är ca 38 svenska kronor. Det är fan sjukt. Så nu ligger jag här med mat upp till halsen och vill bara dö lite. Men jag får iallfall dö lycklig med god mat i magen.
 
 

Lets go to the beach beach

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Första dagen på stranden blev på fredagen, Clifton beach besökte vi. HELT fantastiskt. Att det får se ut sådär som det gör i det området. Brevid finns det en annan strand, camps bay, dit ska vi nog imorgon. Vi gick dit och åt munch (lunch/middag word a la Lana) och vill helt klart dit igen. Det är väldigt LA-inspirerat (iallafall så som det ser ut på tv). Efter strand hänget for jag, Emil och Isabell ut på en springtur till Universitetet, det var dock mörkt så jag såg inte så mycket utav hur det såg ut, men det verkade mysigt och stort. Senare gick vi ut på Trenchtown och tog ett par drinkar och lirade fotbollsspel. 
 
 
Idag följde vi med ett gäng från ett barnhem som har samlat ihop pengar för utflykt, så de tog med sig barnen till en strand som heter St James, så vi åkte tåg dit och spelade fotboll, badade i något som var som en pool i havet, solade och umgicks. I det här området är det flest hajattacker, det kändes kul. På stranden brevid St James (några meter bort bara) har de hajflagg, idag var den svartflagg, vilket står för att de är dålig sikt och därför inte kunde avgöra om det är hajvarning eller inte. 

Efter stranden gick vi och käkade (åter igen, JÄKLIGT god mat, har verkligen bara ätit god mat här än så länge, finns nog inget annat heller). Ikväll har vi grillat här på hostlet, gjort bål och bara mått bra, vi har också tagit igen några missade UNO-spel (kör ett spel om dagen, med sammanställning av poäng). Tanken var att vi skulle till Cape point imorgon på en heldags utflykt, men det blev inställt så det får bli en annan dag då alla är ledig.
Då tre av oss har fotbollsprojekt imorgon drar resten av oss nog till Campbay, som är stranden brevid Clifton. (Passa på när det är varmt). Ikväll har vi också planerat in lite olika aktiviteter för de kommande helgerna och insåg att vi inte har så mycket tid att spela på, så nu är schemat fullproppat med lite smått och gått (fallskärm, vinprov, hajdyk, garden route etc)
 
 
 
 

"Teacher teacher" och Comedy club

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

 
Har kommit igång med projektet nu, fick åka direkt till skolan där vi har fått varsin klass med barn från hemmet som behöver lite extra hjälp. För min egen del kändes det lite konstigt att jag ska komma in och hjälp "mitt barn" i hans problem, försöka komunicera och så vidare, jag känner mig för okunnig, och de verkar tro att vi kan mer än vad vi gör, vi har ju inte kommit längre än 1 år på utbildningen så det är lite halvsvårt. Men det är bara att hjälpa till så gott det går. Innan lunch fick jag vara med "mitt barn", rita teckningar och lite sånt, efter lunch blev jag utfösad med mer än halva klassen för "boll och utelek", pojkarna skulle spela fotboll och flickorna rocka rockring, som det ska vara (?). Det var kaos. Men kul ändå. 
 
Efter skolan gick vi tillbaka till hemmet och är med barnen på eftermiddagen samt hjälper till med hemläxorna innan vi får åka hem. På måndag kör vi igång igen!
 
I torsdagskväll var vi på comedy club, det var sjukt kul, aldrig trodde jag att jag skulle fatta sådär mycket som gjorde, satt och skrattade konstant i princip, riktigt kul. Och helt klart mysigaste stället "Its a house". 
 
 

Träffa kramgoa barn och fotbollsmatch

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Igår hade vi första dagen på vårt projekt på the childrens home, det är ett hem för placerade barn upp till 18 år som inte kan bo hemma av någon anledning, tex missbruk. Dock blev det lite fel i planeringen igår, då det var sagt att vi skulle komma på förmiddagen, men rektorn väntade oss inte förns på eftermiddagen, så det blev väldigt mycket improvisering. Så vi fick åka bil fram och tillbaka, en kille (Christoph) visade oss till ett köpcenter och runt i det området, samt i området runt hemmet, dock fick vi gå i regnet så vi var kalla, blöta och hungriga (då dagen även blev längre än väntat och vi inte hade med oss lunch) medan vi satt och väntade in barnen som skulle komma runt 12.30. Dock kom inga barn förns runt 14-tiden och då gick vår skjuts hem. Resten av dagen låg vi i sängen och försökte få värmen i oss. Vi fick testa en så kallas "Gatsby" som Christoph beställde åt oss. En jäkligt stor macka med strips och korv i, ingen hit för mina smaklökar dock. Inte ens när jag var hungrig. 
 
Idag var besöket på projektet så mycket bättre. Det började med att vi träffade rektorn och han och Christoph körde runt oss i området och visade olika skolor som barnen på hemmet går på, samt fick vi besöka två skolor som vi kommer att vara på. De körde oss också till ett slumområde där han sa åt oss att vi inte fick gå i, inte ens på dagen. Det är så sjuka skillnader här, direkt när slumområdet slutar så börjar ett område med finare hus, det är såna kontraster och allt ligger så nära varandra. Runt hörnet kan det vara skjul som folk bor i!
 
De pekade också på en skola där han berättade om en händelse på 70 talet(?), då poliser körde förbi skolan och tre poliser gömde sig i en slags låda och sen sköt 6 barn på skolgården, det kallades för något som jag inte kommer ihåg nu, men det var typ trojainspirerat och det var början på Apartheid.
 
Efter den rajden runt fick vi åka tillbaka till första skolan som vi besökte, Belthorn primary school, det är en låg/mellanstadieskola med klasser upp till 7an. Där kommer vi att spendera mest tid, vi blev visade runt i de olika klasserna och på skolan och sen blev vi tilldelad en klass som vi ska vara i och vara som ett stöd för barnen och läraren. Det är i princip det vi ska göra varje dag på projektet.
 
Efter skoltid åkte vi tillbaka till hemmet för att träffa just de barn som bor där, vi lekte lite med dom, de flesta är inte särskilt blyga av sig och himla kramgoa. Redan när vi kom till skolan på morgonen sprang det fram barn som vill kramas. De var himla nyfikna också, när vi gick förbi klassrummen kikade de ut, eller kikade inte i klassrummen som vi var i. Barnen som var i klassrummen såg ibland helt chokade ut. Gapade, pekade och höll händerna för munnen. Men de ska visst vara vana med volontärer redan!
 
Vi ska också stanna kvar på hemmet för att hjälpa med läxorna som de gör mellan 16-17, vilket jag börjar med imorgon, var kvar en liten stund ibörjan idag och det verkade som en mysig stund!
 
 
Efter projektet åkte vi in till stan för att besöka Green point stadium där Ajax Capetown - Orlando Pirates spelade fotbollsmatch, himla kul att bara få se arenan, men också att få se den där matchen, som jag fattade det är Orlando ett lag byggt på killar från kåkstäderna, och Ajax då ett blandat lag från Kapstaden. Folket var som galna i publiken, så kul att se. Vuvuzuelor överallt!
Matchen slutade 2-2, spännande slut!
 
Sovdags för oss ungdomar. Upp till skolan imorgon!
Tjing!
 

Fotbollsplan och waterfront

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Dag 5 på resan. Känns som att vi har vart här länge, men samtidigt har vi såå mycket vi vill göra så tiden kommer att gå megafort. Vill göra allt här!
 
 
 
igår hade vi en "slappardag", alltså inget inplanerat, så vi bestämde oss för en promenad till tågstationen och en idrottanläggning, sprang in på en fotbollsplan och myste ett tag innan vi gick hem igen. For ut och sprang en sväng med Emil och Isabell, sjukt skönt att få springa av sig lite och i den här miljön har man så mycket nytt att titta på runt varje runt!
 
 
På kvällen bjöd vi in Tania, Jamie och Weronica på grillning här på hostlet, galet gott. Och galet trevligt!
 
 
idag började halva gänget på deras projekt, så vi i andra halvan som ska vara på barnhemmet drog iväg till Waterfront som är ett stort handels/köpcenterområde i hamnen, det var riktigt fint där.(Dock var vi ett hårstrå från att krocka påväg dit,bilen som mötte oss satt i princip och sov på fel sida av en trång väg).  Kollade mest in lite affärer och matställen osv, men utsikten mot bergen som löper runt stan är så sjukt mäktiga!  
 
 
 
Sen mötte resten av gänget upp oss efter att de fått sluta på sitt projekt, så vi gick och käkade en riktig maffig lyxlunch, sjukt god, innan vi begav oss hem!
 
 
Imorgon börjar vi som sagt på vårt projekt, är så pirrig i magen så jag vet knappt vars jag ska he mig. har ingen ingen om vad som väntar, det kommer att bli så spännande. Så ikväll blir det bara lugnt!
 
Hörs, tjing!
 
 

Hej Sydafrika

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Waka waka eehh ehhhhh!
 
Är i Kapstaden nu. Why? Har fältstudier. Ska skriva en uppsats om ett social fenomen. Mer än så vet jag ärligt inte. Ska spendera 5 veckor med en organisation, då jag ska vara på ett barnhem för barn med missbrukande/misshandlande föräldrar och en del som är helt hemlösa. Något åt det hållet. Sammanlagt blir vi här i 6,5 vecka. 21 maj säger jag "Hej Sverige". 
 
Vi har vart här sen i fredags, flyget tog mer än ett dygn, det blev 2,5 timme försenat i London. Något less var vi minsann. ca 10.30 var vi framme i Kapstaden, då blev vi upphämtad av Tania, som vi har haft kontakt med medan vi var i Sverige, alltså inför resan. Himla trevlig!
 
 
 
Fick en värmechock faktiskt när vi kom ut från flygplatsen, men det är verkligen uppochner hela tiden. Hon bjöd ut oss på lunch efter att vi installerade oss på Hostlet och sedan bjöd hon med oss på en grillfest hon en kompis. 
 
Himla kul fest, älskar att folket är så framåt och sociala här. Vi höll till på en bakgård till 3 hus, grillade, drack godaste persika cidern (Breezer) och umgicks med folk från många olika ställen!
 
idag tog Tania med oss till en marknad, The old biscuit mill market. JAG DÖR. JAG ÄR KÄR: bästa bakishaket någonsin. Fanns allt. Eller allt jag kan vara sugen på iallafall. Så där blev det frukost/lunch innan vi åkte in till själva Kapstaden, fick en rundvandring och fick även hälsa på en filminspelning för en reklamfilm. Det var.. intressant!
 
 
Ikväll blir det käk med Tania och Jamie här i närheten innan vi ska in till Kapstaden på fest. 
 
Vi hade planerat stranden idag, men vädret är så himla fram och tillbaka så det vart inget. Det var kallt imorse så vi klädde på oss och sket i badkläderna, men sen kom värmen, och sen kylan. Och sen värmen. Alltså riktigt Aprilväder. 
 
Nu ska vi duscha och ta igen oss inför kvällen, trots att det inte är gassande värme så tar det väldigt mycket på orken. 
 
 
Hörs snart! tjing