sabinalin

Hej Sydafrika

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Waka waka eehh ehhhhh!
 
Är i Kapstaden nu. Why? Har fältstudier. Ska skriva en uppsats om ett social fenomen. Mer än så vet jag ärligt inte. Ska spendera 5 veckor med en organisation, då jag ska vara på ett barnhem för barn med missbrukande/misshandlande föräldrar och en del som är helt hemlösa. Något åt det hållet. Sammanlagt blir vi här i 6,5 vecka. 21 maj säger jag "Hej Sverige". 
 
Vi har vart här sen i fredags, flyget tog mer än ett dygn, det blev 2,5 timme försenat i London. Något less var vi minsann. ca 10.30 var vi framme i Kapstaden, då blev vi upphämtad av Tania, som vi har haft kontakt med medan vi var i Sverige, alltså inför resan. Himla trevlig!
 
 
 
Fick en värmechock faktiskt när vi kom ut från flygplatsen, men det är verkligen uppochner hela tiden. Hon bjöd ut oss på lunch efter att vi installerade oss på Hostlet och sedan bjöd hon med oss på en grillfest hon en kompis. 
 
Himla kul fest, älskar att folket är så framåt och sociala här. Vi höll till på en bakgård till 3 hus, grillade, drack godaste persika cidern (Breezer) och umgicks med folk från många olika ställen!
 
idag tog Tania med oss till en marknad, The old biscuit mill market. JAG DÖR. JAG ÄR KÄR: bästa bakishaket någonsin. Fanns allt. Eller allt jag kan vara sugen på iallafall. Så där blev det frukost/lunch innan vi åkte in till själva Kapstaden, fick en rundvandring och fick även hälsa på en filminspelning för en reklamfilm. Det var.. intressant!
 
 
Ikväll blir det käk med Tania och Jamie här i närheten innan vi ska in till Kapstaden på fest. 
 
Vi hade planerat stranden idag, men vädret är så himla fram och tillbaka så det vart inget. Det var kallt imorse så vi klädde på oss och sket i badkläderna, men sen kom värmen, och sen kylan. Och sen värmen. Alltså riktigt Aprilväder. 
 
Nu ska vi duscha och ta igen oss inför kvällen, trots att det inte är gassande värme så tar det väldigt mycket på orken. 
 
 
Hörs snart! tjing
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: