sabinalin

Halva april och matkoma

Kategori: Fältstudier i Kapstaden 2013

Jag kan inte fatta. Vad händer? Halva April har redan gått. Det är inte klokt. Idag är det endast 5 veckor kvar. Det låter länge, men tiden går så himla fort, med tanke på allt som ska hinna göras. 
 
Idag var på vi skolan, dock fick vi lov att göra några ändringar i det vi har fått till uppgift att göra hittills. De på skolan har missuppfattat vår visit, och trott att vi ska volontärarbeta som lärare. De bad oss idag att göra upp en plan för vårt lärande, och att vi skulle gå iväg med våra elever osv. Så då förstog vi att de egentligen inte vet vad vi gör där, så vi fick förklara att vi inte är där för att agera lärare, utan för att lära oss något om barnen, samt att de ska kunna få ut något av oss som "Social arbetare", vi ska starta grupper med flickor i mellanstadieklasser för att prata om självkänsla, framtid, drömmar, motiverande övningar etc. Det kommer att bli riktigt kul och intressant. vi kommer egentligen inte ha så mycket att göra på the childrens home nu, men vi ska gå dit efter skolan och leka med barnen, alltså arrangerade lekar så som "Hela havets stormar", "Ett två tre ost", pyssla och så vidare!
 
Efter projektet idag gick på ett kinaställe och åt buffé med hela gänget. Grymt gott. 55 jäkla små rand, vilket är ca 38 svenska kronor. Det är fan sjukt. Så nu ligger jag här med mat upp till halsen och vill bara dö lite. Men jag får iallfall dö lycklig med god mat i magen.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: